Banners

Projectcolor maakt dagelijks zeer veel banners op diverse materialen. Mesh, bisonyl, textiel, papier en glanspolyester zijn materialen die regelmatig voorbij komen. Verschillende van deze materialen kunnen ook dubbelzijdig bedrukt worden.

Banners zijn een veel toegepast product in winkels, op beurzen en op evenementen. De reclamebanners worden zowel binnen als buiten ingezet en zijn zeer opvallend. In winkels worden banners vaak ingezet voor promotieacties, aanbiedingen, informatie etc. Ideaal om bepaalde gedeeltes in de winkel uit te lichten, want een indoorbanier valt zeker op.

Buiten de retail worden banners ook veelvuldig gebruikt tijdens beurzen, evenementen en andere presentatie gelegenheden. Hang de banners in je beursstand of erboven en val van verre al op. Ook tijdens evenementen zijn de reclamebanners goed te gebruiken. In grote hallen vormen ze een echte eye-catcher. Verder zijn de blockout banners ideaal voor product shows. Ze zijn stijlvol, opvallend en creëren een sfeervolle presentatie.

De toepassing van de banners bepaalt meestal ook de keuze in materiaalsoort. Papieren banners zijn ideaal voor tijdelijke promotieacties in de retail. De banner papier komt vanaf de rol en kan tot een breedte van 50 cm gedrukt worden, de lengte is onbeperkt. Qua doek is bisonyl een veel gebruikte materiaalsoort voor banners, dit materiaal kan dubbelzijdig bedrukt worden en heeft een erg mooie uitstraling. Bij een dubbelzijdige bedrukking wordt speciaal blockout materiaal gebruikt zodat je de achterkant er niet doorheen ziet. Waar je bij papieren banners vaak beperkt bent qua breedte is dit bij doekmaterialen niet het geval. Deze kunnen op allerlei formaten gemaakt worden, oftewel een veelzijdig maatwerk product.

Naast papier en bisonyl heb je ook nog meshdoek, dit materiaal heeft een gaasachtige structuur en wordt veel toegepast op bouwplaatsen. Glanspolyester is ook erg populair, deze materiaalsoort schijnt door en wordt ook veel voor vlaggen gebruikt. Kan zowel indoor als outdoor gebruikt worden.

De banners worden full color bedrukt, enkel- of dubbelzijdig (afhankelijk van het materiaalsoort). Dubbelzijdige bedrukking is ideaal voor de banieren die vrijstaand hangen in winkels of beurshallen.

Qua afwerking zijn er meerdere mogelijkheden. Banierdoeken worden vaak zowel onder als boven voorzien van een open zoom waar een aluminum buisje in geplaatst wordt met ophanghaken voor de bovenzijde. Dit geeft een professionele en strakke uitstraling en zorgt er tevens voor dat de banner mooi recht blijft hangen. Met de ophanghaken kan de banner eenvoudig bevestigd worden aan het plafond. Doeken kunnen ook voorzien worden van ringen, wat veelal bij spandoeken gebruikt wordt.

Papieren banners worden vaak voorzien van twee boorgaten aan de korte bovenzijde zodat de reclamebanner eenvoudig opgehangen kan worden.

Scroll naar boven