...

Fotowanden

Fotowanden zijn populair, opvallend en na al velen wanden beplakt te hebben ook wel 1 van onze specialisaties te noemen. Fotowanden worden veel toegepast bij bedrijven ten behoeve van de pandinrichting. Geef je kantoor een nieuwe look met een opvallende print! Saaie en eentonige muren zijn verleden tijd met de komst van de fotowand. Muurvisuals worden ook veel toegepast in hotelkamers en in winkels.

De toepassingen voor fotowanden zijn zeer divers en dat maakt het ook zo populair! Of je nu een muur hebt van 3, 5 of 8 meter lang, het kan allemaal voorzien worden van een wall graphic. Ook tussenwandjes of scheidingswanden op kantoor zijn uitermate geschikt voor fotowanden. Op beurzen en evenementen kunnen fotowanden ingezet worden als beurswand. Naast dat het veel ingezet wordt in de retail en bij bedrijven op kantoor worden ook hotelkamers steeds vaker voorzien van mooie, opvallende fotowanden.

Van inmeten tot en met printen, het hele productieproces gebeurt in eigen huis. Zo kunnen we alles goed onder controle houden. Het inmeten op locatie gebeurt altijd door specialisten zodat de muurvisuals zeker passen tijdens het monteren en zo komen we niet voor verrassingen te staan.

Het materiaal wat we tegenwoordig het meest gebruiken voor de fotowanden is 330 grams Airtex textiel met B1 brandcertificaat. Airtex is het nieuwe fotobehang en wordt door middel van belijming bevestigd op een rechte, behangklare wand. Het materiaal is goedkoper dan vinyl en papieren behang, de kleuren komen er mooier op uit, het is krasvast en kreukt niet en het is ook nog eens eenvoudig schoon te maken. Het materiaal heeft een grijze achterzijde waardoor eventuele kleurverschillen van de muur niet zichtbaar zijn door de print van de wallcovers heen. Airtex kan tot wel 495 cm breed naadloos ingezet worden. Een andere materiaalsoort die ook regelmatig gebruikt wordt voor fotowanden is zelfklevend permanent hechtend wit vinyl voorzien van satijnlaminaat. Dit is vooral goed inzetbaar voor permanente wandbekleding.

Naast Airtex en vinyl kunnen we ook panelen (bijvoorbeeld forex) of doeken voorzien van een full color bedrukking en deze vervolgens bevestigen op de wand. Als je het gebruik van doeken mooi vindt dan is decoframe een goede keuze als fotowand. Decoframe is ook een aanrader als je de visuals regelmatig wilt wisselen. In restaurants en café’s worden fotowanden ook veel toegepast met krijtbordfolie.

Scroll naar boven
Optimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.